Për herë të parë në histori një grua bëhet pjesë e marinës ushtarake amerikane

1 min read

Për herë të parë në histori, një grua ka përfunduar tërësisht programin e trajnimit të ushtrisë amerikane, duke u bërë kështu pjesë e forcave speciale të Marinës Ushtarake.

Anëtarët e grupit elitar të forcës së mbrojtjes amerikane mbështesin VELAT e Marinës në misionet e luftës me rrezik të lartë dhe kryejnë operacionet e tyre të klasifikuara ushtarake.

Identiteti i gruas që përfundoi stërvitjen 37 javore nuk është bërë i ditur, në përputhje me politikën e Pentagonit, transmeton rtv21.tv.

Ushtria amerikane filloi të lejonte gratë të shërbenin në role luftarake në vitin 2015.

Gruaja është një ndër 17 marinarët, të cilët u diplomuan dhe është e para ndër 18 gratë, të cilat tentuan të ishin pjesë e marinës por nuk ja dolën të kalonin provat e vështira.

Ushtrimet rraskapitëse trajnojnë rekrutët në armatim, lundrim, parashutim, luftime dhe futje dhe nxjerrje të fshehtë – marrja e ushtarëve brenda dhe jashtë zonave armiqësore ose të klasifikuara.

Vetëm rreth 35% e marinarëve që aplikojnë në programin SWCC arrijnë ta përfundojnë atë./21Media