Përfundon me sukses testimi i vaksinës kundër kancerit

Studiuesit thonë se ata kanë përfunduar me sukses një provë të një vaksine të personalizuar kundër kancerit që përdor të njëjtën teknologji mRNA si disa vaksina Covid-19.

Vaksina eksperimentale, e bërë nga Moderna dhe MSD, është krijuar për të nxitur sistemin imunitar për të kërkuar dhe shkatërruar qelizat kancerogjene.

Mjekët shpresojnë se një punë e tillë mund të çojë në mënyra të reja revolucionare për të luftuar lëkurën, zorrët dhe llojet e tjera të kancerit.

Moderna dhe MSD e quajtën atë moment “një paradigmë e re”, shkruan BBC.

Kompani të tjera farmaceutike po kërkojnë të kryejnë studime të ngjashme.

Por ky është prova e parë klinike e rastësishme e fazës IIb për të testuar vaksinën hetimore të mRNA tek pacientët./21Media

Back to top button