Presidentët nuk mund të marrin asgjë të klasifikuar kur largohen

Ish-zyrtari i Departamentit të Shtetit, David Tafuri, ka folur për BBC për rëndësinë e mbajtjes së dokumenteve të klasifikuara në vend.
“Asnjë informacion i klasifikuar nuk duhet të hiqet kurrë nga një zonë e klasifikuar, një kasafortë e klasifikuar. Duhet të qëndrojë në një vend ku mund të qëndrojnë vetëm dokumentet dhe informacionet e klasifikuara të cilat janë të autorizuara, qeveri dhe vende të mbikëqyrura”, ka thënë Tafuri.
“Pra, kur një president nuk është më president, ai largohet nga detyra, ai bëhet përsëri civil, ai nuk ka të drejtë të marrë asgjë që klasifikohet”, ka shtuar ai.
Më herët, Eric Trump, djali i dytë i ish-presidentit, ka thënë për Fox News se babai i tij ruan copa të prera të tilla si copa shtypi ose “shënime nga ne”.
Ai ka shtuar se babai i tij ka qenë “shumë bashkëpunues” dhe ka pasur një “politikë të dyerve të hapura” për këdo që dëshiron të kërkojë.
Eric Trump e ka kritikuar dhe fajësuar administratën e Joe Biden për bastisjen e FBI-së në shtëpinë e ish-presidentit./21Media

Back to top button