Protesta në Gjermani, “fajtor”- Covid!

1 min read

Mijëra protestues, 600 të arrestuar, kurse kaos trafiku në Berlinin Perëndimor

Pavarësisht ndalimit të 13 demonstratave për pandeminë e koronës, policia e Berlinit ishte jashtë qytetit duke u perballur me një numër të madh demonstratash gjatë fundjavës.

“Ne do t’i parandalojmë njerëzit të mblidhen në tubimet e ndaluara,” tha një zëdhënës i policisë.

Të dielën u bë e qartë se zyrtarët janë sfiduar!
Sepse pavarësisht ndalimit, të ashtuquajturit “mendimtarë anësorë” u mblodhën, veçanërisht në perëndim të Berlinit. Deri në mbrëmje kishte rreth 600 arrestime.

Situata atje kulmoi në mesditë, kështu që u thirrën topa uji dhe një rezervuar pastrimi. Tre topa uji u vendosën para Kolonës së Fitores në Großer Stern, pasi shumë demonstrues u mblodhën atje. Vendi ishte i rrethuar plotësisht, nuk mund të kalonte askush. Makinat e policisë ishin në vendngjarje kurse një helikopter ishte gjithashtu në veprim, thuhet në një raport më të gjërë të BLD-it gjerman/E.D.-21Media