YouTube: Stop një javë Sky News Australia!

2 min read

Në arsyetim thuhet se kjo qendër televizive ka shkelur rregullat për përhapjen e dezinformatave Covid-19

YouTube nuk tregoi artikuj të veçantë, por tha se kundërshtonte materialin që “mund të shkaktojë dëm në botën reale”.

Redaktori dixhital i kanalit televiziv tha se vendimi ishte një sulm shqetësues ndaj mendimit dhe shprehjes së lirë.

Sky News Australia është në pronësi të një filiali të Rupert Murdoch’s News Corp dhe ka 1.85 milion abonentë në YouTube. Ndalimi mund të ndikojë në rrjedhën e të ardhurave nga Google.

Një zëdhënës i tha Guardian se “nuk lejoi përmbajtje që mohon ekzistencën e Covid-19” ose që inkurajoi njerëzit “të përdorin hidroksilklorinë ose ivermektinë për të trajtuar ose parandaluar virusin”. Asnjëri prej tyre nuk është provuar të jetë efektiv kundër Covid.

Sky News Australia tha mohoi se ndonjë prej redaksive te saj te kishte mohuar ndonjëherë ekzistencën e Covid-19.

Miliona australianë aktualisht janë në izolim për të parandaluar përhapjen e variantit ngjitës Delta, ndërsa më pak se 15% e popullsisë janë plotësisht të vaksinuar.

Komentet e prezantuesit veteran të Sky Alan Jones kanë shkaktuar debat në Australi.

Në një transmetim të 12 korrikut me deputetin Craig Kelly, qe të dy pretenduan se Delta nuk ishte aq e rrezikshme sa origjinali dhe vaksinat nuk do të ndihmonin.

Uebfaqja e Sky News megjithatë ​kerkoi falje.

Daily Telegraph i Australisë javën e kaluar përfundoi rubrikën që Alan Jones shkroi për të.

Në një artikull në faqen e internetit të Sky News Australia, redaktori dixhital Jack Houghton tha se nëse debatet rreth politikave të Australisë mbi Covid-19 do të ndalen, atëherë “udhëheqësit tanë politikë do të jenë të lirë të veprojnë me imunitet, pa justifikim dhe pa asnjë kontroll të mjaftueshëm nga publiku”.

YouTube ka lëshuar dhjetëra ndalime gjatë dy viteve të fundit, disa mbi Covid, por shumica për gjuhën e urrejtjes./E.D-21Media