Protestuesit thonë se Vitia ka neglizhuar totalisht punëtorët shëndetësorë

1 min read

Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovës sot ka protestuar para Ministrisë së Shëndetësisë, lidhur me nxjerrjen e udhëzimit administrativë për shtesat mbi pagë të bazuar në Ligjin për luftimin dhe parandalimin e pandemisë.

Me mbishkrimet “Stop diskriminimit të punëtorëve shëndetësor nga politik bërja”, hartimi me urgjencë i ligjit të pagave”, “meritokraci jo lëmosh”, “mos harroni punëtorët shëndetësor”,

Kryetari i FSSHK-së, Blerim Syla tha se ministri i Shëndetësisë, Arben Vitia e ka neglizhuar totalisht punëtorin shëndetësor dhe totalisht e ka ndërprerë çdo dialog social me profesionistët shëndetësor dhe kjo sjellje sipas tij ka sjell degradimi dhe ofendim për punëtorët.

Ai tha se gjendja është me e rëndë se kurrë pasi ka shkelje të të drejtave të infermierëve të mjekëve dhe gjithë stafit.

Shtesën prej 60 eurosh e ka konsideruar si lëmosh.

Syla tha se duke mos pasur zgjidhje tjetër janë detyruar të protestojnë sot para MSH.

Ndërsa Federata e Sindikatave të Shëndetësisë së Kosovë sot në orën 13:00 do protestojë edhe para Qeverisë së Kosovës ku aty do i bëjë edhe të ditura kërkesat e tyre.