Maqedonia e Veriut e sheh profitabile minishengenin për tërë rajonin

Maqedonia e Veriut e sheh profitabile minishengenin për tërë rajonin

Qeveria Kurti vazhdon ta kundërshtojë minishengenin ballkanik. Në ekzekutiv konsiderojnë se janë pro bashkëpunimit rajonal, por vetëm mbi bazën e barazisë dhe moszëvendësimit të projektit të BE-së. Në anën tjetër mbështetje ndaj minishengenit po kërkon Maqedonia e Veriut, e cila e sheh këtë nismë profitabile për të gjithë rajonit. Njohësit e marrëdhënieve ndërkombëtare thonë se minishengeni nuk është çështje prioritare për vendin./21Media