Rakiq dhe Simiq iu bashkohen protestuesve, komandanti i KFOR-it kërkon të shpërndahet turma

Shumë protestues janë mbledhur para objektit të komunës së Zveçanit.

Gjithashtu edhe kryetari i Listës Serbe, Goran Rakiq dhe nënkryetari, Igor Simiq, kanë shkuar në Zveçan, duke iu bashkuar protestuesve atje.

Dy krerët e Listës Serbe, Goran Rakiq dhe Sllavko Simiq kanë shtruar dy kërkesa për largimin e protestuesve nga objekti i Komunës së Zveçanit, ku janë mbledhur për të protestuar.

Kërkesat e tyre kanë të bëjnë me largimin e Policisë së Kosovës nga kjo zonë dhe me dorëheqjen e kryetarit të ri të zgjedhur nga zgjedhjet e 23-prillit.

Këto kërkesa janë shtruar në takimin e tyre të mbajtur me një komandant të KFOR-it që gjenden atje.

Nga ana tjetër, komandanti i KFOR-it ka njoftuar se një kordon i kësaj force po qëndron në këtë zonë, teksa ka paralajmëruar se nëse protestuesit nuk largohen do të ketë edhe të shtëna.

Back to top button