Rihanna kryeson listën e muzikantëve më të pasur në botë

Bota është e bekuar me një bollëk muzikantësh të talentuar; nga muzika hip-hop në RnB, në Afro-pop. Shumë artistë në industrinë e muzikës po shesin disqe, po miratohen nga organizata të mëdha, po shesin bileta shfaqjeje dhe po bëjnë namin me muzikën e tyre.
Një nga industritë më të mëdha dhe më të unifikuara në botë, sektori i muzikës krijon miliona artistë çdo vit, duke përfshirë një numër të konsiderueshëm artistësh të mirënjohur dhe të suksesshëm. Edhe nëse fjala “i pasur” mund të duket e paqartë, është thelbësore të theksohet se disa artistë janë dukshëm më të pasur se bashkëmoshatarët e tyre, duke u siguruar atyre një vend në listën e muzikantëve më të pasur në botë, përcjell portali rtv21.tv
Ka ende një grusht të zgjedhur që janë bërë miliarderë nga karriera e tyre në muzikë, edhe pse shumë njerëz luftojnë për të mbështetur veten si muzikantë. Por, vetëm muzika nuk i bëri ata aq të pasur. Jo. Në fakt, shumica e artistëve në këtë listë gjeneruan një pjesë të madhe të vlerës së tyre neto nga biznese dhe investime të ndryshme.
Merrni për shembull Rihanna-n, Forbes vlerësoi në vitin 2021 se 1.4 miliardë dollarë nga pasuria e saj neto prej 1.7 miliardë dollarësh vijnë nga marka e saj kozmetike, Fenty Beauty .
Tani e dini pse shumë artistë këndojnë qiellin dhe tokën, por nuk hyjnë kurrë në listën e muzikantëve më të pasur në botë. Çdo artist në zhvillim duhet të jetë i gatshëm të mësojë aftësitë thelbësore të marketingut/biznesit, përveç shkrimit të këngëve dhe luajtjes së një instrumenti, për të arritur majën, ashtu siç kanë bërë 10 muzikantët më të pasur në botë në vijim./21Media

Back to top button