Rusia duhet të marrë përgjegjësinë për luftën në Ukrainë, tha Ministrja e Jashtme gjermane

1 min read

Rusia duhet të marrë përgjegjësinë për dëmet e shkaktuara nga lufta e saj në Ukrainë, ka deklaruar Ministrja e Jashtme gjermane, Annalena Baerbock gjatë konferencës përmbyllëse për shtyp pas takimit të ministrave të jashtëm të G7 në Berlin të shtunën.

“Rusia mban përgjegjësinë për këtë dëm masiv, i cili shkon paralelisht me këtë luftë,” tha Baerbock, duke shtuar se “Rusia është e vetmja përgjegjëse, jo vetëm për këtë luftë”.

Qasja në paratë ruse të ngrira nga sanksionet për të paguar dëmet e shkaktuara nga lufta ruse është ligjërisht e mundur në Kanada, siç ka theksuar Ministrja e Jashtme kanadeze, Melanie Joly të shtunën. Baerbock ka shpjeguar se kuadri ligjor i Evropës e ka bërë më të vështirë përdorimin e aseteve të sekuestruara, shkruan CNN.

“Qasja në paratë e ngrira është ligjërisht çdo gjë tjetër veçse e thjeshtë”, ka thënë Baerbock.

“Kur i vendosim njerëzit në listat e sanksioneve, ne duhet dhe duhet të japim shpjegime për ta, në mënyrë që ato të jenë të vlefshme edhe para Gjykatës Evropiane të Drejtësisë.”, shtoi ajo./21Media