Java evropiane e parandalimit të kancerit të qafës së mitrës, këtë vit ka filluar më 19 janar dhe do përfundoi më 26.

Në programin e mëngjesit “Për ditë të Mbarë” në RTV21 ishte i ftuar onkologu, Arben Bislimi i cili tregoi se sa herë duhet bërë pap testi për femrat në mosha të ndryshme që të përcillet gjendja e tyre shëndetësore.

Ai gjithashtu theksoi se Kanceri i qafës së mitrës është e vemja patologji që mund te parandalohet./21Media