Vatikani kërkon nga presidenti amerikan ta rishikojë qëndrimin për heqjen e rregullores së ish-presidentit Obama

Vatikani kërkon nga presidenti amerikan ta rishikojë qëndrimin për heqjen e rregullores së ish-presidentit Obama

Selia e Shenjtë ka kërkuar nga presidenti i SHBA-ve, Donald Trump që të rishqyrtojë qëndrimin rreth ndryshimeve klimatike.

Vatikani pohon se SHBA-të po rrezikojnë që Kina të marrë rol udhëheqës në mbrojtjen e mjedisit.

Kardinali Piter Turkson deklaroi se urdhri i Trump për heqjen e rregullores së ish-presidentit Barack Obama për ndryshime klimatike dhe politika aktuale e migracionit të SHBA-ve paraqesin sfidë të madhe për Vatikanin.

“Do të dëgjojmë edhe mendimet e politikanëve tjerë, gjë e cila shpresojmë se do të bëjë që Trump të rishikojë disa nga vendimet e veta”, ka thënë Turkson.