Sërish protesta në Francë

Aktivistët e shoqatave franceze kanë marshuar në selinë e Olimpiadës së Parisit dhe kanë ngadalësuar trafikun me protestat të martën ku kanë kërkuar ringritjen e rezistencës kundër reformës së pensionit.

Megjithatë, protesta ka mbledhur më pak njerëz se në fillim të lëvizjes.

Presidenti i Francës, Emmanuel Macron, pati vendosur ta ngritë moshën e pensionimit nga 62 në 64 vjeç. Kjo kishte nxitur reagimin e publikut duke çuar në protestat më të mëdha të Francës në disa vjet.

Si pjesë e aksionit të së martës, një pjesë e fluturimeve u ndaluar në Aeroportin “Paris’ Orly”, dhe 10% e trenave ndaluan.

Protestuesit mbanin në duar pankarta kundër Macronit.

Back to top button