Të angazhohen në mënyrë që të parandalojë që tensionet

Të angazhohen në mënyrë që të parandalojë që tensionet

Shtetet e Bashkuara të Amerikës dhe Evropa duhet të angazhohen më tepër në Ballkan, në mënyrë që të parandalojë që tensionet e atjeshme të shndërrohen në konflikt të niveleve të larta, ka vlerësuar senatori amerikan John McCain në një intervistë për portalin evropian “Politiko”.

Edhe pse Ballkani për një kohë të gjatë konsiderohet si bure baruti, ka gjithnjë e më shumë frikë në rajon, por edhe më gjer se shumë lehtë mund të vijë deri tek eskalimi i tensioneve, shkruan portal