Shenja paralajmëruese se ju mungon vitamina D

Rreth 1 miliard njerëz në mbarë botën vlerësohet të kenë mungesë të vitaminës D. Numri është masiv dhe kjo mungesë mund të çojë në shumë probleme shëndetësore që zakonisht kërkojnë vëmendjen e menjëhershme të njerëzve. Sigurisht, këto simptoma nuk shkaktohen vetëm nga kjo mangësi, por mund të jetë një nga arsyet e shumta. Sido që të jetë rasti, gjithmonë duhet të konsultoheni me mjekun tuaj nëse mendoni se keni ndonjë nga simptomat që përmendim më poshtë.
Rënia ose rrallimi i flokëve
Vitamina D është thelbësore për qelizat e lëkurës që përpunojnë keratinën , proteinën që nevojitet për rritjen e flokëve dhe thonjve tanë. Pra, kur nuk ka mjaftueshëm, keratina nuk prodhohet në nivelet e nevojshme dhe flokët tanë vuajnë.

Probleme me gjumin

Kjo vitaminë luan një rol shumë të rëndësishëm për të pasur modele të suksesshme të gjumit. Studimet kanë treguar se mungesa e tij  mund të çojë në pagjumësi, ndërprerje të gjumit.

Dhimbje kockash dhe kyçesh
Studimet kanë treguar se si mungesa e vitaminës D rrit shanset për të pasur artrit reumatoid më vonë në moshë. Kjo sepse ndihmon në ruajtjen e masës kockore në trupin tonë duke ndihmuar në përthithjen e kalciumit . Një tjetër përmbledhje shkencore tregoi se njerëzit që vuanin nga dhimbje kronike të muskujve dhe probleme të tjera të lidhura me kockat prireshin të kishin nivele më të ulëta të vitaminës D./21Media

Back to top button