Shkup: Mini Shengeni shndërrohet në Ballkan të hapur… (Video)

1 min read

Nga viti 2023 pa kufinj ndërmjet Maqedonisë, Shqipërisë dhe Serbisë

Ballkan i hapur pa kufij dhe përforcim i bashkëpunimit rajonal, janë dy marrëveshjet që nënshkruan sot kryeministri i Shqipërisë, Edi Rama, ai i Maqedonisë së Veriut Zoran Zaev dhe presidenti i Serbisë Aleksandër Vuçiç në Forumin Ekonomik në Shkup.
Ata u pajtuan se iniciativa Ballkan i Hapur, që zëvendëson emrin Minishengenit Ballkanik, do të funksionojnë njëjtë si vendet-anëtare të BE-së. (Raport i TV 21 nga Shkupi)/21Media