LSDM 8 ministri, BDI 6, BESA DHE PLD nga 1

LSDM 8 ministri, BDI 6, BESA DHE PLD nga 1

Tashmë janë bërë të ditur emrat që LSDM dhe BDI i kanë propozuar për kabinetin qeveritar. Qeveria e re e do të ketë 19 ministri, për dallim nga e kaluara e cila kishte 26.

Zoran Zaev do të jetë kryeministër, ndërsa anëtar të Qeverisë do të jenë edhe Lupço Nikollovski si Zëvendëskryeministër për luftimin e korrupsionit, Fatmir Bytyqi Zëvendëskryeministër për çështje ekonomike, Nikolla Dimitrov Zëvendëskryeministër për çështje evropiane dhe Artan Grubi Zëvendëskryeministër për sistem politik.(Raport i TV21 nga Shkupi)./21Media