Shtatë qytete të Mbretërisë së Bashkuar hyjnë në listën e ngushtë për të pritur “Eurovizion 2023”

1 min read

 

Është zbuluar lista e shkurtër e qyteteve në Mbretërinë e Bashkuar që mund të organizojnë Eurovizionin e vitit të ardhshëm, me shtatë vende në garë.

Birmingham, Glasgow, Leeds, Liverpool, Manchester, Newcastle dhe Sheffield do të konkurrojnë për të organizuar ngjarjen në maj.

Njëzet qytete shprehën një interes, tha BBC, dhe ato që nuk hynë në listën e ngushtë përfshijnë Londrën dhe Belfastin.

Mbretëria e Bashkuar u zgjodh për të pritur festivalin pasi organizatorët vendosën se nuk mund të organizohej nga Ukraina, fituesit e vitit 2022.

Këngëtari britanik Sam Ryder përfundoi i dyti në konkursin e këtij viti në Torino, Itali.

Vendimi për ta zhvendosur atë nga Ukraina për shkak të luftës së vazhdueshme ka çuar në një proces të kontestuar të nxehtë përzgjedhjeje midis qyteteve të Mbretërisë së Bashkuar që duan të tërheqin mijëra vizitorë dhe vëmendjen e rreth 160 milionë shikuesve televizivë në mbarë botën.

BBC tha se lista e ngushtë me shtatë anëtarë bazohej në aftësinë e qyteteve për të treguar se kanë “kapacitetin, aftësinë dhe përvojën për të organizuar një ngjarje të kësaj shkalle dhe kompleksiteti”./21Media