Si ka ardhur deri të shitja e tokave 1 euro për ari

2 min read

Notice: Trying to get property 'post_excerpt' of non-object in /home/rtv21new/public_html/wp-content/themes/newsphere-pro/inc/hooks/hook-single-header.php on line 65

 

Sa i përket shitjes së tokave me çmim të lirë, ish-zëvendës drejtori menaxhues i AKM-së, Ahmeti Shala ka thënë se Bordi i AKP-së ka pasur të drejtë edhe mos t’i shes fare pronat me ato çmime.

“Për çmimin kaq të ulët të tokave ka pasur gjithmonë të drejtën Bordi edhe mos t’i shes këto toka me çmime të ulëta”, tha ai. Këto komente Shala i bëri gjatë intervistimit në Komisionin Hetimor Parlamentar lidhur me procesin e privatizimit në Kosovë.

Duke folur për shitjen e tokave me çmim 1 euro për 1 ari, sipas Shalës ka mund të ndodhë vetëm nëse një investitor serioz ndërkombëtar premton një investim të madh dhe punësim në atë pronë.

“Ta zëmë nëse kishte ardhur një kompani e madhe siç është “Siemens”, ka mundur t’i ofrohet prona falë”, tha ai.

Deputeti Hekuran Murati ngriti çështjen e privatizimit të fabrikës së Tubave në Ferizaj, që sipas tij ka qenë Arian Hasani i cili nuk i ka përmbushur kriteret për privatizimin e kësaj fabrike.

Murati përmendi edhe procesin gjyqësor të kësaj fabrike.

Ndërsa, Shala për këtë tha se kjo pyetje është mjaft e thellë, dhe për këtë duhet pyetur ish zyrtarin juridik në AKM dhe ish-kryetarin e Bordit në atë kohë.

Derisa tha se nuk i kujtohet se ka qenë apo jo në mbledhjen kur është shitur fabrika e Tubave.

Procesi i privatizimit të Grand hotel, tha se ka qenë sikur çdo proces tjetër me Spin off special.

“Ka qenë rasti më i përfolur për Grandin”, tha ai.

Edhe për procesin e privatizimit të fabrikës Feronikel, Shala nuk mori përgjegjësi.

Deputetët po ashtu shprehen interesimin edhe për tentim privatizimin e Telekomit të Kosovës.

Shala tha se ka dështuar procesi i privatizimit të Telekomit me fanin e politikës në parlament.

Në pyetjen e deputetëve, ish-ministri Shala ka mohuar të ketë qenë anëtarë i PDK-së.

Deputetët pas dy orë intervistimi me Shalën, morën 10 minuat pauzë për ajrosjen e sallës.

Pesë mijë ari tokë të pronës shoqërore janë shitur vetëm nga një euro ari në Agjencinë Kosovare e Privatizimit(AKP). Kjo ishte një ndër arsyet e dorëheqjes së Blerim Rexhës nga ish-kryesuesi i Bordit të AKP-së në vitin 2013. Kështu kishte thënë Blerim Rexha gjatë intervistimit nga Komisioni Hetimor Parlamentar lidhur me procesin e privatizimit në Kosovë.