Procesi zgjedhor po zhvillohet qetë edhe në komunat Deçan e Junik.

Koordinatorja e vëzhguesve të DNV-së për këto dy komuna, Agnesa Toska, për RTV21 shprehet se çdo gjë po zhvillohet pa probleme që nga fillimi i ditës së zgjedhjeve. Ajo konfirmoi se pas mesditës është shtuar numri i votuesve që drejtohen në qendrat e votimit.

Deçani ka rreth 38 mijë votues që votojnë në 14 qendra votimi. Ndërkaq Juniku ka vetëm një qendër votimi dhe në total rreth 5000 votues./21Media