Situata me zjarret në Shqipëri, vjen reagimi i Ministrisë së Mbrojtjes

1 min read

Ministria e Mbrojtjes e Shqipërisë sot ka reaguar në lidhje me situatën e zjarreve, duke bërë të ditur se strukturat e mbrojtjes civile janë duke u përballur me flakët në pesë vatra zjarri, ku më kritiket mbeten ato të Karaburunit dhe Kurbinit.

“Ndërkohë, gjatë ditës së diel në Qendrën e Emergjencave Civile janë lajmëruar me dhjetëra vatra. Koordinimi dhe ndërhyrja e menjëhershme e strukturave të emergjencave civile në nivel vendor dhe qendror ka bërë të mundur neutralizimin e tyre pa cenuar pasuritë natyrore apo zona të banuara.” është bërë e ditur në njoftim.

Sipas ministrisë, bashkëpunimi me komunitetin për parandalimin apo lajmërimin e hershëm të situatave të zjarreve është jetik për të limituar pasojat e temperaturave të larta të këtyre ditëve.