Situatë e qetë në komunat veriore të Kosovës

Këtë të diel në komunat në veri të Kosovës, të banuara me shumicë serbe, situata është e qetë.

Këtë e ka konfirmuar për portalin rtv21.tv Veton Elshani nga Policia e Kosovës.

Më 26 maj, në komuinën e Zveçanit, Leposaviqit dhe Zubin Potokut grupe të serbëve lokalë u përleshën me Policinë e Kosovës, e cila asistoi kryetarët e rinj shqiptarë që të hynin në zyrat e tyre. Ndërtesat e këtyre komunave paraprakisht janë përdorur nga strukturat paralele serbe.

Në katër komunat në veri të Kosovës, në zgjedhjet lokale të 23 prillit u zgjodhën katër kryetarë të rinj shqiptarë, pasi në këto zgjedhje të jashtëzakonshme nuk morën pjesë partitë serbe./21Media

Back to top button