Dy exit-polle e nxjerrin partinë Macron La République en Marche se ka fituar

Dy exit-polle e nxjerrin partinë Macron La République en Marche se ka fituar

Partia e presidentit francez Emmanuel Macron, është në rrugë të mbarë për të fituar shumicën parlamentare, sipas exit -polleve.

Dy exit-polle e nxjerrin partinë Macron La République en Marche se ka fituar 355 deri në 425 ulëseve prej gjithsej 577 ulëseve të Asamblesë Kombëtare.

Partia e Macron u formua pak më shumë se një vit më parë, dhe gjysma e kandidatëve të saj kanë pak ose aspak përvojë politike.

Rezultati, nëse konfirmohet, do t’i japë presidentit 39-vjeçar fuqi në parlament për të ndjekur planet e tij të reformës.