Sulm kibernetik në SHBA, ndërpritet shtypja e disa gazetave

Disa gazeta të njohura amerikane kishin një problem me shtypjen dhe shpërndarjen e njoftimeve të tyre për shkak të një sulmi të hakerëve

Për shkak të sulmit të hakerëve, shpërndarja e Los Angeles Times, Chicago Tribune, The Baltimore Sun dhe gazetat e tjera që i përkisnin kompanisë Tribune Public Broadcasting, u shtynë.

Sulmet gjithashtu prekën Wall Street Journal dhe New York Times, të cilat kanë të njëjtën platformë prodhimi në Los Anxhelos.

Sulmet e para u vunë re të premten dhe më e rëndësishmja, për shkak të së cilës shtypja ishte shtyrë dhe supozohet se sulmet janë kryer jashtë territorit të SHBA.

“Ne besojmë se qëllimi i sulmit ishte çaktivizimi i infrastrukturës, serverëve, jo vjedhja e informacionit”, tha Los Angeles Times.

Zëdhënësja e Tribune Public, Marisa Kolias konfirmoi se sulmi kishte ndodhur dhe deklaroi se virusi goditi sistemet e përdorura për shtypjen e gazetave.

“Të gjitha dyqanet e kompanisë janë goditur,” konfirmoi ajo.

Rastet janë duke u hetuar nga FBI.

Back to top button