Prokuroria Themelore e Prishtinës njoftoi se ka iniciuar rast lidhur me sulmin fizik ndaj gazetarit Visar Duriqi, por ende nuk kanë identifikuar asnjë të dyshuar.

Sipas Asociacionit të gazetarëve të Kosovës, gjykatat nuk po i japin prioritet zbardhjes së këtyre rasteve dhe problemi nuk qëndron kryekëput vetëm te legjislacioni.

Ndërsa, gazetarë të tjerë që ishin viktima të sulmeve fizike theksojnë rëndësinë e trajtimit të barabartë të komunitetit të gazetarëve me komunitete të tjera shoqërore./21Media