“Të pranohen pagesat e Kosovës ndërkombëtarisht dhe të mos figurojnë qytetet tona në maps si pjesë e Serbisë”

OAK ka kërkuar që të merren parasysh problematikat

Oda e Afarizmit të Kosovës i është drejtuar më një letër ministrit të Jashtëm në detyrë, Glauk Konjufcës dhe guvernatorit të BQK-së, Fehmi Mehmetit për të ngritur disa shqetësime, e të cilat konsiderojnë që është e domosdoshme që të rregullohen.

Çështja e parë, sipas OAK-ut ka të bëjë ekzekutimin e pagesave në google, ku nga Kosova nuk lejohet duke shkruajtur që “Google Play purchases are not supported in your country. Unfortunately you will not be able to complete purchases”.

“Problem me të cilin OAK u ballafaqua dje, ku iu pamundësua që të blejnë hapësirë shtesë në gmail, edhe pse Kosova posedon visa dhe master card një gjë e tillë nuk u lejua. Një çështje tjetër është tek vendosja e emrit të një qyteti, atëherë automatikisht vendoset psh. Prizren, Serbia e jo Kosova siç duhet të jetë. Gjithashtu nëse e përkthejmë në facebook një lajm apo tekst të caktuar nga gjuha shqipe apo ndonjë gjuhë tjetër, çdo kund ku figuron emri Kosovë apo Kosovo, ai përkthehet me automatizëm në Serbi”, theksohet në komunikatën e OAK-ut.

OAK ka kërkuar që të merren parasysh këto problematika dhe institucionet relevante të bëjnë reagimin dhe rregullimin e këtyre pengesave, në mënyrë që barriera të tilla të eliminohen.

Artikuj të ngjashëm

Back to top button
close button