Thatësira nxjerr në shesh gjurmët e dinosaurëve

Gjurmët e dinosaurëve rreth 113 milionë vjet më parë janë zbuluar në Parkun Shtetëror “Dinosaur Valley” në Teksas për shkak të kushteve të thatësirës së rëndë që thanë një lumë, tha parku të hënën në një deklaratë.
“Ky ishte një dinosaur rreth 15 metra i gjatë dhe (peshë) afër shtatë tonë”, tha zëdhënësja Stephanie Salinas Garcia tha për CNN në një email.
Lloji tjetër që la gjurmë në park në Glen Rose, Teksas, ishte Sauroposeidon, i cili ishte rreth 60 metra i gjatë dhe do të peshonte rreth 44 tonë si i rritur.
Thatësira e tepërt e kësaj vere ka bërë që një lumë në park të thahet plotësisht në shumicën e pikave, duke zbuluar gjurmët sekreti më i fundit i fshehur prej kohësh i ekspozuar së fundmi pasi trupat ujorë janë tharë për shkak të kushteve të thatësirës në të gjithë globin.
Më shumë se 60% e Teksasit po përjeton thatësirë.
Shteti gjithashtu kohët e fundit ka përjetuar valë të nxehti duke lënë miliona nën alarmet e tepruar të nxehtësisë./21Media

Back to top button