“Tori and Lokita” me aktorin shqiptar Alban Ukaj, merr çmim special në Festivalin e Filmit në Kanë

Filmi “Tori and Lokita” në të cilin luan aktori nga Kosova, Alban Ukaj, ka fituar Çmimin Special të edicionit jubilar të Filmit të Kanës.
“Tori and Lokita” flet për historinë e një 12 vjeçari dhe një 16 vjeçare, refugjatë nga Belgjika.Ukaj, një kuzhinier që i keqpërdor të dy fëmijët, kinse për t’u ndihmuar.
Filmi “Triangle Of Sadnessi” i regjisorit suedez Ruben Ostlund , u kurorëzua me Palmën e Artë të Festivalit të Filmit në Kanë. Kjo është hera e dytë që Ostlund fiton çmimin prestigjioz, pas “The Square” të vitit 2017 .
Lista e plotë
Palma e Artë
Triangle Of Sadness , regjia: Ruben Ostlund
Çmimi i Madh (TIE)
Stars At Noon , regjia: Claire Denis
Close , regjia: Lukas Dhont
Regjisori më i mirë
Park Chanwook, Vendimi për t’u larguar
Çmimi Special i 75-vjetorit
“Tori And Lokita” , drejtorë: Jean-Pierre Dardenne, Luc Dardenne
Çmimi i jurisë (TIE)
OE , regjia: Jerzy Skolimowski
“The Eight Mountains” , regjisorët: Felix Van Groeningen & Charlotte Vandermeersch
Skenari më i mirë
Tarik Saleh, ” Boy From Heaven”
Aktorja më e mirë
Zar Amir Ebrahimi, “Holy Spider”
Camera d’Or ( Kamera e Artë)
“War Pony” , regjisorë: Riley Keough & Gina Gammell
Filmi i shkurtër Palma e artë
“The Water Murmurs” , regjia: Jianying Chen
Dokumentari më i mirë
“All That Breathes” , regjia: Shaunak Sen
Çmimi Special i Jurisë
“Mariupolis 2” , regjia: Mantas Kvedaravicius/21Media
 

Back to top button