Tragjedia në Tetovë, deputetët propozojnë Komision anketues

2 min read

Grupi i deputetëve në Maqedoninë e Veriut të VMRO-DPMNE-së te kryetari i Kuvendit gjatë ditës do të dorëzojë Propozim-vendim për formim të Komisionit anketues  e cila do ta ketë për qëllim konfirmimin e fakteve dhe përgjegjësisë politike të kompetentëve dhe personave përgjegjës dhe institucioneve për zjarrin në spitalin modular në Tetovë, deklaroi sot deputetja Rashella Mizrahi.

Mizrahi porositi se dorëheqje të pakthyeshme dhe marrje të përgjegjësisë për arsye morale dhe etike për tragjedinë në Tetovë, duhet të ketë.

“Për fat të keq, ministri i Shëndetësisë Venko Filipçe dëshmoi se ai nuk është njeri. Zoran Zaev dëshmoi se  nuk është as ai njeri. Natyrisht, tek ata nuk ka virtyt, asnjë kujdes për ndërgjegjen, as sinqeritet. Në to nuk ka  kurrfarë ndjenje të përgjegjësisë për tragjedinë e cila ndodhi në Tetovë”, tha Mizrahi.

AKuzoi se në vend të përgjegjësisë  dhe përgjigjeve, ditëve të fundit pushteti  ka bërë përpjekje ta mbyllë gjithë rastin.

“Katërmbëdhjetë persona, katërmbëdhjetë qytetarë tanë humbën jetën e tyre, ndërsa Zoran Zaev dhe Venko Filipçe as syrin nuk e trembin. Pa kurrfarë turpi e hutojnë opinionin tashmë disa ditë me  dorëheqjen e shpikur të Filipçes, dhe pastaj të shtiren se asgjë nuk ka ndodhur”, tha deputetja e VMRO-DPMNE-së.

Mizrahi kërkoi përgjegjësi politike, sepse  për arsye etike dhe morale  deri tani askush nuk ka dhënë./TV21