Tre vende të reja i bashkohen hetimit të krimeve të luftës

Dita e sotme u cilësua si “një ditë e rëndësishme” nga prokurori i Gjykatës Penale Ndërkombëtare (ICC), Karim Khan.

Ai i referohej tre vendeve të reja, Estonia, Letonia dhe Sllovakia që i bashkohen ekipit të përbashkët hetimor (JIT) dhe çfarë përfaqëson kjo për ndjekjen e drejtësisë.

Khan po fliste në Eurojust – agjencia e BE-së për drejtësinë penale – një organizatë ndërkombëtare më pak e njohur në Hagë.

Eurojust do të sigurojë që të gjitha provat nga deklaratat e dëshmitarëve te të dhënat mjeko-ligjore – do të përkthehen në një gjuhë që do t’i bëjë të aksesueshme për të gjitha ekipet e prokurorisë./21Media

Back to top button