Tregtia e Kinës me Rusinë u rrit ndjeshëm muajin e kaluar

Tregtia e Kinës me Rusinë u rrit ndjeshëm muajin e kaluar pasi Pekini vazhdon të kritikojë sanksionet perëndimore ndaj Moskës për pushtimin e saj në Ukrainë.
Tregtia e përgjithshme me Rusinë u rrit 12.76% në mars në 11.67 miliardë dollarë tregojnë të dhënat e doganave kineze.
Kjo është pasi ajo u hodh me 30.45% në tremujorin e parë nga e njëjta periudhë e vitit të kaluar.
Fitimet në totalin e tregtisë, që përfshin vlerën e eksporteve dhe importeve, kanë qenë në përputhje me rritjet e mëparshme.
Rusia është një burim kryesor i naftës, gazit, qymyrit dhe mallrave bujqësore për Kinën.
Pekini deri më tani ka refuzuar ta quajë veprimin e Rusisë një pushtim dhe ka kritikuar vazhdimisht ato që thotë se janë sanksione të paligjshme perëndimore kundër Moskës.
Para fillimit të luftës, Kina dhe Rusia deklaruan një partneritet strategjik “pa kufij”.
Ndërsa sanksionet kundër Rusisë rriten, Kina mund të kompensojë disa nga dhimbjet e Moskës duke blerë më shumë mallra.
Por analistët thonë se ata ende nuk kanë parë ndonjë tregues të madh se Kina po shkel sanksionet perëndimore ndaj Rusisë./21Media

Back to top button