Trump: Lëvizja e Venezuelës drejt demokracisë, ‘e pakthyeshme’

“Rruga aktuale e demokracisë është e pakthyeshme”

Presidenti i SHBA-së, Donald Trump, do të kërkojë të hënën për të siguruar mbështetje në komunitetin më të madh venezuelas në SHBA për udhëheqësin e opozitës Juan Guaido, duke thënë se “rruga aktuale e demokracisë është e pakthyeshme”.

Sekretarja e shtypit e Shtëpisë së Bardhë, Sarah Sanders tha se Trump do të shprehë “mbështetje të fortë” për Guaido, të cilin SHBA-ja e njeh si president të ligjshëm të vendit dhe të dënojë qeverinë e presidentit Nicolas Maduro dhe politikat e saj socialiste.

Derisa vazhdon kriza e gjatë politike, ushtria e Venezuelës mund të luajë një rol vendimtar në bllokimin për të mbështetur qeverinë e Guaidos. Ushtria venezuelase kryesisht ka qëndruar besnike ndaj Maduro-s.

Ushtria venezuelase ka bllokuar dërgimin e ndihmave humanitare amerikane të transportuara ditët e fundit në kufirin kolumbian me Venezuelën. Dërgesat e ndihmave kanë qenë nënkuptuar pjesërisht për të dramatizuar hiperinflacionin dhe mungesat e ushqimit dhe ilaçeve në Venezuela.

Trump po kërkon gjithashtu të tërheqë një kontrast me politikat e demokratëve progresivë, të cilët ai i shënjon si “socialist”, pasi ai po përgatitet për rizgjedhje, transmeton AP.

Back to top button