Ukraina dhe BE do të mbajnë samit në Kiev më 3 shkurt

Ukraina dhe Bashkimi Evropian do të mbajnë një samit në Kiev më 3 shkurt për të diskutuar mbështetjen financiare dhe ushtarake, tha zyra e Zelenskiy në një deklaratë të hënën.
“Palët diskutuan rezultatet e pritshme të samitit të ardhshëm Ukrainë-BE që do të mbahet më 3 shkurt në Kiev dhe ranë dakord të intensifikojnë punën përgatitore”, thuhet në deklaratë.
Zelenskiy tha se ai gjithashtu pret që kësti i parë i ndihmës makro-financiare të BE-së të arrijë në janar, pasi foli me kryetaren e Komisionit Evropian Ursula von der Leyen të hënën.
Ai falënderoi Von der Leyen për mbështetjen e saj, duke shtuar se ndihma financiare me vlerë 18 miliardë euro (19 miliardë dollarë) “është jashtëzakonisht e rëndësishme tani, kur Rusia po përpiqet të mbledhë forca të reja për agresion”./21Media

Back to top button