Poezi nga autori i njohur shqiptar

Ali Podrimja është lindur më 28 Gusht, 1942 në Gjakovë. Ai është autor i më shumë se dhjetë vëllimeve me poezi dhe mbahet sot nga kritika si përfaqësuesi më tipik i poezisë së sotme shqiptare dhe si poet me emër dhe në shkallë kombëtare.

Më 18 korrik të vitit 2012, Ali Podrimja ishte zhdukur pas një festivali të poezisë në Francë. Pas kërkimeve të parreshtura të autoriteteve franceze, me 21 korrik të vitit 2012, ishte gjetur trupi i pajetë i shkrimtarit. Ali Podrimja ka vdekur në rrethana të panjohura./21Media

UNË DO TA FIK LLAMBËN

Shpirt shndërrohesh
Në llambë drite

Në këtë kohë pa kohë
Kush është nga vjen

Në pyll humba udhën

Lehin qentë e nuk prajnë
Nuk prajnë qentë e lehin

Unë do ta fik llambën

(Ulpianë, Tetor 2010)