Ushtria ruse ka humbur deri në 10% të aseteve ushtarake

SHBA vlerëson se rreth 8% deri në 10% e aseteve ushtarake ruse të përdorura në pushtimin e Ukrainës tani janë shkatërruar ose të pafuqishme, sipas një zyrtari amerikan.
Pajisjet e humbura përfshijnë tanke, avionë, artileri dhe mjete të tjera ushtarake. Kjo është afër dyfishi i humbjeve që raportoi CNN javën e kaluar kur u vlerësua se Rusia kishte humbur 3% deri në 5% të aseteve të saj ushtarake.
SHBA vlerëson se ushtria ukrainase ka humbur një përqindje të ngjashme të aseteve të saj./21Media

Back to top button