Vazhdon seanca për emërimin edhe një anëtari të bordit të televizionit publik

 

Ka nisur vazhdimi i seancës së djeshme ku pritet të emërohet edhe një anëtar i Bordit të RTK-së. Të zgjedhurit e popullit do të votojnë për Albinot Malokun ose Arlinda Azemin për të kompletuar pesë anëtarët e bordit të shumicës shqiptare.

Deputetët dje zgjeodhën, Ilir Bytyçin, Fadil MIftarin, Bajram Mjeku dhe Petrit Musollin anëtarë të bordit të RTK-së.

Ky proces u kritikua nga deputetja, Mimoza Kusari-Lila për shkak të mos përmbushjes së kritereve për barazi gjinore.

Ndërkaq, nga radhët e komuniteteve jo shumicë procesi për dy anëtarë u rikthye në pikën zero për shkak se kandidatët nuk morën votat e nevojshme.

Anëtarët e bordit të RTK-së kanë mandat trevjeçar.

Pas kësaj pike, do të fillojë një seancë e re ku pritet të shqyrtohet projektligji për rimëkëmbje ekonomike dhe ai për pandeminë.

Back to top button