Ish Sekretari i Shtetit të SHBA-së George P. Shultz, , vdiq të shtunën në moshën 100 vjeç, njofton Institucionit Hoover në Universitetin Stanford ku punoi mbi 30 vjet. Shlutz luajti një rol qendror në ndihmën për t’i dhënë fund Luftës së Ftohtë si sekretari i shtetit i Presidentit Ronald Reagan, përcjell portali rtv21.tv

Shultz, i cili ishte njëri nga dy amerikanët që ka mbajtur katër pozicione të ndryshme të nivelit të kabinetit federal gjatë karrierës së tij të gjatë, është i njohur më së shumti për udhëheqjen e Departamentit të Shtetit nën Reagan. Ai gjithashtu shërbeu si sekretar i Departamentit të Thesarit, sekretar i Departamentit të Punës dhe drejtor i Zyrës së

Menaxhimit dhe Buxhetit gjatë administratës së Presidentit Richard Nixon.

Puna e tij në administratat presidenciale u kthye te Presidenti Dwight D. Eisenhower, kur Shultz punoi si një ekonomist i lartë i stafit në Këshillin e tij të Këshilltarëve Ekonomikë gjatë viteve 1950.

Ai vdiq në shtëpi në Kaliforni. Shkaku i nuk u bë i ditur./21Media