Ministri i Punëve të Brendshme, Agim Veliu ka vizituar sot komunën e Pejës, siç tha ai, për t’u njoftuar nga afër rreth situatës së krijuar nga pandemia me COVID-19.

Ai u shpreh i kënaqur me punën e policisë dhe inspektoratit komunal sa i përket zbatimit të masave të vendosura nga qeveria e Kosovës.

Sipas Veliut, situata me pandeminë po menaxhohet mire në përgjithësi.

“Diskutuam për çështje që janë të përbashkëta sa i takon funksionimit të institucioneve qendrore e lokale. E diskutuam situatën e krijuar me pandeminë dhe pas vendimit të qeverisë për ngritjen e planit të veprimit kombëtar, grupi për menaxhimin e incidenteve është mbledhur dhe ka marrë disa vendime ndër të cilat është edhe mobilizimi i të gjitha shtabeve komunale dhe ngritja e nivelit të tyre. Po menaxhojmë mirë me situatën ne përgjithësi, u informova drejtpërdrejtë nga kryetari për situatën, jam i kënaqur me angazhimin e institucioneve lokale dhe mbështetjen që po e bën policia dhe inspektorati për zbatim të masave”, tha Veliu.

Ndërsa kryetari i komunës së Pejës, Gazmend Muhaxheri, njoftoi ministrin e Brendshëm rreth ballafaqimit me COVID-19, ku takuan edhe shtabin emergjent komunal.

“E informuam për gjendjen komunës së Pejës dhe ballafaqimin që e kemi me COVID-19, për mundësitë e bashkëpunimit në të ardhmen në mes te Komunës dhe Ministrisë së Punëve të Brendshme”, tha Muhaxheri.

Më pas, Agim Veliu ka vizituar edhe Stacionin Policor në Pejë