Xhaferi në Kiev: Prania ime shpreh mbështetjen institucionale nga Maqedonia

Me ftesë të Kryetarit të Kuvendit të Ukrainës, Rusllan Stefançuk, Kryetari i Kuvendit të Republikës së Maqedonisë së Veriut, Talat Xhaferi po qëndron për vizitë në Ukrainë.
Në një intervistë për TV21, Xhaferi theksoi se prania e tij në Ukrainë është mbështetje personale për njerëzit dhe institucionet, por edhe mbështetje institucionale nga Republika e Maqedonisë së Veriut.
“Në përpjekjen e popullit ukrainas për të rifituar lirinë, pavarësinë dhe integritetin e tij territorial në një luftë të pa iniciuar nga populli ukrainas, një luftë kur ne menduam se në shekullin e 21-të në Evropë çështja e luftërave të tilla kishte marrë fund, dhe unë sigurisht. besoj se përvoja e fituar si parlamentar këtu mund t’i përcillet Evropës, e cila duhet të ketë parasysh se diçka duhet të ndryshojë në organizimin e saj, në politikat e saj të zgjerimit dhe t’i japë fund çështjes së zgjerimit dhe pranimit të vendeve të mbetura jashtë BE-së si sa më shpejt që të jetë e mundur, për të “formuar një tërësi vlerash evropiane, për të cilat institucionet evropiane do të duhet t’i kushtojnë vëmendje të veçantë, sepse fatkeqësisht çështja e luftërave në Evropë, siç duket, nuk ka përfunduar ende”, ka thënë Xhaferi./21Media

Back to top button