Zelensky do t’i adresohet deputetëve britanikë nesër

Presidenti Ukrainas Volodymyr Zelensky do t’i drejtohet Dhomës së Komunave të Mbretërisë së Bashkuar të martën.
Kryetari i Dhomës së Komunave sapo ka njoftuar se  Zelensky do të flasë në Parlamentin e Mbretërisë së Bashkuar.
Adresimi virtual i Zelenskyt do të nis në orën 17:00 me orën lokale.

Biznesi zyrtar në Dhomën e Komunave do të pezullohet të martën për fjalimin special të presidentit ukrainas.

Kryetari i Komunës, Lindsay Hoyle thotë se Zelensky do të flasë me deputetët e Mbretërisë së Bashkuar praktikisht nga Kyiv.

“Çdo parlamentar dëshiron të dëgjojë nga presidenti, i cili do të na flasë drejtpërdrejt nga Ukraina, kështu që kjo është një mundësi e rëndësishme për Dhomën e Përfaqësuesve”, thuhet në një deklaratë nga Hoyle.

Zelensky do të flasë në gjuhën e tij amtare dhe deputetët do të dëgjojnë përkthime të njëkohshme në anglisht përmes kufjeve.

Ekranet do të instalohen gjatë natës në dhomë në mënyrë që deputetët të mund të shikojnë fjalimin.

Nuk do të ketë pyetje dhe përgjigje në fund të adresimit të Zelensky./21Media

Back to top button