Qeveria e Kosovës të investojë në rritjen e punësimit

Qeveria e Kosovës të investojë në rritjen e punësimit

Rritje e pagave në sektorin publik do të ndikojë që të rinjtë të përpiqen punësohen vetëm në sektorin publik dhe do të zbeh dukshëm motivin e tyre që të synojnë punësim në sektorin privat.

Në vend që Qeveria e Kosovës të investojë në rritjen e punësimit që është mbi 50% për moshat 15 deri në 24 vjeç, ky institucion po vazhdon që të rrisë buxhetin për 80 mijë të punësuar në sektorin publik, me çka e rritë edhe më shumë ndarjen në mes të sektorit publik dhe privat që i ka mbi 250.000 të punësuar./21Media