Përveç zgjerimit të rrugës do të do të ndërtohen trotuare me ndriçim dhe shteg të biciklistëve

Loading...

Përveç zgjerimit të rrugës do të do të ndërtohen trotuare me ndriçim dhe shteg të biciklistëve

Rruga e parë në Kosovë me katër korsi në një drejtim Prishtinë – Veternik do inagurohet nesër duke filluar nga ora 12:00.

Në këtë ceremoni inagurimi do të marrin pjesë kryeministri i Kosovës, Isa Mustafa dhe ministri i Infrastrukturës, Lutfi Zharku.

“Ky segment rrugor do të zgjerohet në të dy anët e rrugës me nga dy korsi të reja, me gjerësi prej 3.5 metrash për secilën korsi. Po ashtu, në të dy anët e rrugës do të ndërtohen trotuare me ndriçim dhe shteg të biciklistëve”, thuhet në njoftimin e Ministries së Infrastrukturës.

Sipas MI-së projekti është paraparë të realizohet me 2 llote. Lloti 1 do të jetë drejtimi Prishtinë – Veternik, krahu i majtë i rrugës, i cili sipas kontratës parashihet të përfundojë brenda 150 ditësh pune, me një gjatësi prej 1.5 kilometrash dhe me kosto prej 1.589.674.34 eurosh, ndërsa lloti 2 është drejtimi Prishtinë – Veternik, krahu i djathtë i rrugës, me një gjatësi prej 1.5 kilometrash dhe me kosto prej 1,374,516.70 eurosh.

“Punimet e llotit 2, sipas kontratës, parashihet të përfundojnë brenda 110 ditësh pune”, thuhet në njoftim./21Media