Përfaqësuesit e institucioneve pjesëmarrëse në këtë takim të gatshëm për të ndërmarrë masat e nevojshme

Përfaqësuesit e institucioneve pjesëmarrëse në këtë takim të gatshëm për të ndërmarrë masat e nevojshme

Guvernatori i Bankës Qendrore të Kosovës, Fehmi Mehmeti është takuar sot me ministrin e Punëve të Brendshme Ekrem Mustafa, drejtorin e Departamentit të Hetimeve të Policisë së Kosovës Riza Shillova, anëtarin e Bordit të Shoqatës së Bankave Orcun Ozdemir dhe drejtorin Ekzekutiv të Shoqatës së Bankave të Kosovës, Petrit Balija.

Në këtë takim u diskutua për shqetësimet rreth dukurisë së plaçkitjes së bankave në Kosovë.

“Të gjithë përfaqësuesit e institucioneve pjesëmarrëse në këtë takim shprehën gatishmërinë për të ndërmarrë masat e nevojshme, me qëllim të rritjes së nivelit të sigurisë në sektorin bankar dhe u dakorduan që të rrisin bashkëpunimin ndërinstitucional për të adresuar këto sfida”, thuhet në një komunikatë nga BQK.