Sipas OPEC-it, rënia e prodhimit të naftës inkurajon ngritjen e çmimeve

Loading...

Sipas OPEC-it, rënia e prodhimit të naftës inkurajon ngritjen e çmimeve

Organizata e vendeve eksportuese të naftës (OPEC) beson se marrëveshja me kartelin e naftës së vendeve jo anëtare për uljen e prodhimit të “arit të zi” do të inkurajojë rritjen e çmimeve të naftës dhe do të sjellë deri te ringjallja e tregut, tha të mërkurën sekretari i përgjithshëm i OPEC-ut, Mohamed Sanusi Barkindo.

“Ne jemi optimist në lidhje me atë se masat politike që kemi ndërmarrë tashmë janë në rrugë të rikuperimit”, tha Barkindo në një forum në Abu Dabi, transmeton agjencia France press.