Gjykata dënoi edhe 10 persona të tjerë

Gjykata dënoi edhe 10 persona të tjerë

Abror Azimov u shpall fajtor për sulmin terrorist të 3 prillit 2017, kur një bombë shpërtheu në metronë e Shën Peterburgut dhe u dënua me burgim të përjetshëm.

“Abror Azimov u dënua me burgim të përjetshëm,” tha gjykatësi Andrei Morozov.

Gjykata dënoi gjithashtu dhjetë persona të tjerë në mes 19 dhe 28 vjet burg për sulmin.

Të 11 të dyshuarit janë deklaruar se nuk janë fajtorë.

Sulmi terrorist i vitit 2017 në Shën Petersburg vrau 15 persona.