100 festivale angazhohen për ta luftuar dhunën seksuale

Më shumë se 100 festivale në Mbretërinë e Bashkuar duke përfshirë Parklife dhe Boardmasters janë angazhuar që ta luftojnë dhunën seksuale.
Festivalet janë zotuar të marrin një qasje të udhëhequr nga të mbijetuarit e dhunës.
Dr Hannah Bows nga Universiteti Durham tha se hulumtimi ka treguar se dhuna seksuale është një “përvojë e zakonshme për pjesëmarrësit e festivalit veçanërisht për gratë” dhe “shpesh minimizohet ose injorohet”.
Gati gjysma e frekuentuesve femra nën 40 vjeç thanë se janë përballur me sjellje të padëshiruara seksuale në një festival muzikor.
Si mund të ndalohen sulmet seksuale në festivale?
Profesori i asociuar për të drejtën penale, Dr Bows, tha se pavarësisht historive të përdhunimeve dhe sulmeve seksuale “duke goditur titujt kryesorë në shumicën e verës, nuk i është kushtuar pak vëmendje çështjes nga festivalet”.
Organizatat bamirëse duke përfshirë Krizën e Përdhunimit në Angli dhe Uells, Natën e Mirë dhe Koncerte të Sigurta për Gratë kanë dhënë kontributin dhe udhëzimin për iniciativën, e cila fillimisht u lançua në 2017.
Karta e praktikave më të mira në të cilën janë nënshkruar 103 festivale në MB, thekson se të gjitha akuzat për sulme seksuale, dhunë dhe ngacmime do të merren seriozisht, do të veprohet menjëherë dhe do të hetohen.
Festivalet, duke përfshirë gjithashtu Reading dhe Leeds, El Dorado dhe Latitude, do të përpiqen të ofrojnë një mjedis të sigurt për audiencën, interpretuesit dhe punëtorët./21Media

Back to top button