529 eurodeputetë votojnë pro statusit kandidat për Ukrainën, Moldavinë dhe Gjeorgjinë

Nga 588 eurodeputetë që kanë marrë pjesë në votim, 529 kanë votuar pro rezolutës së PE-së për dhënien e statusit kandidat për Ukrainën, Moldavinë dhe Gjeorgjinë.
Eurodeputetët kanë shprehur përkrahje dërmuese që BE-ja t’i japë statusin kandidat tri shteteve të evropës lindore.
45 europarlamentarë kanë votuar kundër dhe 14 kanë abstenuar.

Back to top button