A është Tesla në rrezik? Kjo është makina elektrike që theu një rekord botëror duke përdorur energjinë diellore

Makinat elektrike janë bërë një opsion tërheqës për mijëra njerëz në mbarë botën, prandaj, industria që prodhon këto automjete po drejton përpjekjet e saj për të zhvilluar bateri më efikase së bashku me sisteme që lejojnë zhvillimin e shpejtësive më të larta në bordin e këtyre makinave.
Në kuadër të kësaj nisme, disa prodhues përdorin sistemet elektrike me panele diellore si masë për të rritur autonominë e tyre, gjë që do të ndihmonte për të pasur më shumë orë drejtimi me një karikim të vetëm .
Puna e një grupi studentësh universitarë australianë që kanë zhvilluar një makinë elektrike që ka arritur të thyejë rekordin botëror për autonominë më të gjatë me një karikim të vetëm, pasi ka tejkaluar 1000 km në një periudhë prej 12 orësh vozitje dhe një shpejtësi mesatare prej 85. km/h.
Sunswift 7, emri i dhënë asaj makine, e cila u shfaq disa vite më parë si një projekt i zhvilluar nga një ekip profesorësh dhe studentësh të inxhinierisë mekanike në Universitetin e Uellsit të Ri Jugor (UNSW) në Sydney.
Pavarësisht se disa muaj më parë automjeti arriti të kishte një përmirësim të dukshëm në autonominë e tij, dizajni origjinal i makinës lindi në vitin 1996 dhe, që nga ai vit, një evolucion i rëndësishëm për t’u bërë një nga makinat elektrike më të avancuara në botë./21Media

Back to top button