Afganistan: Vazhdojnë trazirat

Fronti Anti-Taleban i Rezistencës Kombëtare (NRF) në Afganistan tha të mërkurën se forcat NRF u kishin shkaktuar viktima të mëdha sulmuesve talebanë që u përpoqën të depërtonin në Panjshir përtej zonës Gulbahar, duke dëmtuar armët e grupit militant dhe duke i dërguar ata në tërheqje.
“Negociatat janë ndalur, ato kanë ngecur,” tha Nazary. “Ata u përpoqën të sulmonin nga dy drejtime, një nga veriu dhe një nga jugu.”
CNN nuk mundi të verifikojë në mënyrë të pavarur intensitetin e luftimeve ose të përgjithshëm e as numrin e viktimave nga të dyja palët.
Spitali urgjent, një qendër kirurgjikale për viktimat e luftës në Kabul, njoftoi në Twitter se kishte marrë pesë pacientë të plagosur dhe katër persona të vdekur qe i kishin sjellë pas luftimeve në Gulbahar.
Udhëheqja e lartë e talebanëve nuk ka pranuar se ka pasur luftime të ashpra në rajon.
Në një mesazh audio të lëshuar të mërkurën, lideri taleban Amir Khan Muttaqi i bëri thirrje Panjshirisë të pranojë amnistinë dhe të shmangë luftimet, por ka shtuar se negociatat deri më tani nuk kanë dhënë rezultate./E.D-21Media

Back to top button