Ambasadori Hill kundërshton ndalimin e vizitës së Patriarkut serb: Shpresoj të mos ndodh më

Ambasadori i Shteteve të Bashkuara të Amerikës në Serbi, Christopher Hill, ka kundërshtuar e ndalimit e viziës së patriarkut serb Porfirije në Kosovë.
Ai ka thënë se vizita e tij është e rëndëishme për serbët.
“Para së gjithash, mendoj se është e rëndësishme që komuniteti serb të mund ta shohë patriarkun”. Mendoj se kjo është diçka themelore – për liritë fetare atje. Nuk besoj se do të gjeni dikë në bashkësinë ndërkombëtare që kundërshton të drejtën e tij për të hyrë në Kosovë dhe për t’u takuar me besimtarët. Ky është qëndrimi ynë dhe shpresoj që kjo të mos ndodhë më”, tha ambasadori Hill nova.rs.
Patriakut Porifije iu ndalua dje hyrja në Kosovë./21Media

Back to top button